Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Reportage TV-Oost

Wij mochten op de repetitie van Niet Bang Te Krijgen een reportagemaker van TV Oost ontvangen. De lokale televisiezender was gecharmeerd door ons thema over de lokale volksverhalen.

Ik heb ook nog wat theaternieuws voor u. Want een toneelvereniging uit Hamme heeft eeuwenoude volksverhalen van onder het stof gehaald. Op vraag van Erfgoedcel Land van Dendermonde herwerkte auteur Do Van Ranst de vertellingen tot een gloednieuw theaterstuk. Twintig acteurs, vooral tieners, brengen de oude, en vaak griezelige, sagen weer tot leven. Want hoewel ze ooit van mond tot mond werden doorverteld, zijn veel van de verhalen nu totaal onbekend bij het grote publiek.

We danken TV Oost voor hun bezoek en hun aandacht voor ons stuk. De reportage kan je bekijken via deze link.