Home

Niet Bang Te Krijgen

Erfgoedcel Land van Dendermonde verzamelde negen volksverhalen: eentje voor elke gemeente binnen haar werkingsgebied. De verschillende, soms eeuwenoude vertellingen werden door auteur Do Van Ranst herwerkt tot een groot fantasierijk verhaal van alle tijden en voor jong en oud. In Niet Bang Te Krijgen gaat de elfjarige Lisse ’s nachts op avontuur met o.a. De Lange Man van Zele, Osschaert uit Hamme, Kludde, De Zware Madam, de Heks van Buggenhout. Deze en andere mysterieuze figuren brengen Lisse naar Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

Do Van Ranst maakte van het boek dat begin 2019 verscheen bij Standaard Uitgeverij een theaterstuk dat voor het eerst zal worden gespeeld door theatergroep Voor God en den Evenmensch, Hamme. Voorstellingen eind november en begin december in het Ringtheater te Hamme. 42 (!) personages van vroeger en een beetje van nu maken hun opwachting in dit bijzondere verhaal van alle tijden…

Speeldata: 30/11 – 01/12 – 02/12 – 06/12 – 07/12 – 08/12.

MEER INFOTICKETS BESTELLEN

Kerstconcert Pandoer

In Pandoer zijn 17 zangers-muzikanten actief.  Gestart als tieners in een jeugdkoor (1976 ?), de meesten inmiddels opa’s en oma’s, maar nog altijd even enthousiast.

Wat zij brengen is immers ook nog altijd even uniek: volksliedjes uit de hele wereld, levendig gezongen in de 25 tot 30 originele talen en kleurrijk muzikaal omlijst met van her en der samengebrachte, soms exotische instrumenten.

MEER INFOTICKETS BESTELLEN