Home

We spelen! We spelen!

Het Ringtheater komt terug tot leven, ook in deze uitdagende tijden. Mét goesting, mét de nodige maatregelen en hopelijk ook samen mét jou.

De klusjesman

De klusjesman – ‘Le technicien’, komedie van Eric Assous
Regie Tjen De Munck

24-25-26-29-30-31 oktober 2020

Vijfentwintig jaar nadat hij haar in de steek gelaten heeft duikt Jean-Pierre weer op in het leven van Séverine. 

Zij leidt een niet al te best florerende uitgeverij en hij, de eens zo succesrijke bankier, zit helemaal aan de grond en komt bij zijn ex bedelen voor een job. 

Zij vernedert hem en neemt hem onder een valse naam in dienst als klusjesman.  Tijdens zijn werk ontmoet Jean-Pierre de andere medewerkers van de uitgeverij: financieel directeur Patrice, die een verhouding heeft met Céline, de secretaresse, de pientere maar ietwat ‘andere’ lector Gaetan en ‘loopjongen’ Willemien, die zich in taal en daad blijkbaar erg veel kan permitteren. Twee kleurrijke figuren komen de uitgave van hun manuscript bespreken: de schuchtere debutant meneer Lebovsky en Victoria Lebrun, de tweede ex van Jean-Pierre.  En dan is er ook nog een originele, luidruchtige acteur: een defecte koffiemachine.

We zijn hier allemaal één grote familie, zegt Séverine. Zomaar een uitspraak, of is het echt waar ? 100 % ontspanning met veel humor en een vleugje Franse ‘tendresse’.  Eindelijk terug een ‘normale’ komedie in de Kring: eens hartelijk lachen in deze troebele tijden, komt dat van pas!

Met Ruth Boelaert, Dirk Borghgraef, Kimberly Deyaert, Luuk Goossens, Kathleen Mettepenningen, Johan Scheppers, Els Steensels en Jan Van Hove.

Algemene richtlijnen voor, tijdens en na de voorstelling – in het kader van corona

 • kom niet naar de voorstelling als jij of iemand uit je gezelschap zich ziek voelt
 • er is geen kaartenverkoop aan de kassa
 • reservering is verplicht per bubbel via mail, de website of per telefoon
 • betaal liefst op voorhand: BE14 2930 0628 8483 van VGEE Hamme
 • kom tijdig, onze medewerkers controleren je reservering en leiden je naar je plaats in de zaal
 • handen ontsmetten, mondmasker dragen ook tijdens de voorstelling, afstand houden: de gebruikelijke corona-regels volgen
 • beperk je verplaatsingen in het gebouw, ga vooraf naar het toilet, blijf zitten tijdens de voorstelling en verlaat de zaal niet vroegtijdig om het kruisen met andere bezoekers te vermijden : volg nauwgezet de aanwijzingen van onze medewerkers
 • de voorstelling duurt ongeveer 1 u 45’, er is een korte plaspauze voorzien na het tweede bedrijf voor wie ècht moet
 • blijf na de voorstelling op je plaats zitten, samen met je bubbel en wacht gedisciplineerd op de aanwijzingen van onze medewerkers om de zaal te verlaten.
 • bar en foyer blijven voor, tijdens en na de voorstelling gesloten: er wordt geen drank geserveerd
 • en ten slotte : wij zijn blij dat we kunnen spelen, genieten jullie van onze voorstelling!