In Pandoer zijn 17 zangers-muzikanten actief.  Gestart als tieners in een jeugdkoor (1976 ?), de meesten inmiddels opa’s en oma’s, maar nog altijd even enthousiast. 

Wat zij brengen is immers ook nog altijd even uniek: volksliedjes uit de hele wereld, levendig gezongen in de 25 tot 30 originele talen en kleurrijk muzikaal omlijst met van her en der samengebrachte, soms exotische instrumenten.

Met ‘Rood, goud en maneschijngroen’ brengen ze een origineel ‘kerstconcert’ : een traditie voor deze tijd van het jaar, maar allesbehalve traditioneel.  Tjen draagt voor uit ‘Het kindeke Jezus in Vlaanderen’ van Felix Timmermans en de groep illustreert met liedjes uit heel de wereld rond het drieluik Kerstmis-Nieuwjaar-Driekoningen. 

De prachtige, smeuïge taal van Timmermans – je waant je soms in een winterschilderij van Pieter Breughel – past zeer mooi bij het coloriet van de soms erg vreemde klanken van de liedjes. Natuurlijk zitten er ook volkse Kerstliedjes bij van bij ons, maar geen ‘Stille Nacht’ of ‘Susa Nina’ maar Kerstmis in ’t Chinees, Nieuwjaar in Sierra Leone en de Driekoningen in Puerto Rico.

Tickets bestellen