Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

DE TOVENAAR VAN OnZ

30 kinderen met een hart voor theater én tussen 9 en 18 jaar jong spelen De tovenaar van Oz!

Wie kent het verhaal van Dorothy en Toto niet of niet meer? Even opfrissen: het tweetal wordt met huis en raad door een fikse storm meegenomen om te landen in het land van Oz, op de lelijke tronie van de vreselijke Heks van het Oosten. Maar hoe raken meisje en vis terug? (Ja, inderdaad, in onze Oz is Toto geen hond, maar een vis die niet op zijn mondje is gevallen!) Onderweg maken ze kennis met de Vogelverschrikker zonder verstand, de Leeuw zonder moed en de Blikken Man zonder hart. Het vijftal besluit, op aanraden van de Vriendelijke Heks van het Noorden, een tocht te ondernemen naar de Grote Wiz of Oz! Met de magische, zilveren muiltjes van de inmiddels dode Heks van het Oosten moet dat wel lukken…

Maar wat met Schrikman, de nog Vreselijkere Heks van het Westen, De kraaien, De Roze Lakei? Want allemaal zijn ze uit op een kale reis voor Dorothy en co. (De Heks van het Westen op de pumps aan Dorothy’s voeten, want échte Louboutins!!) Gelukkig is er ook de goede, knuffelzieke Heks van het Noorden die nu en dan een handje toesteekt om het groepje vrienden heelhuids tot in Smaragdstad te krijgen. Maar zal de Tovenaar van Oz Dorothy werkelijk beroemd maken en de Leeuw moedig, Blikken Man niet langer harteloos en de Vogelverschrikker slim?

Kom deze klassieker uit 1900 van Frank L. Baum met eigen ogen niet helemaal geloven en weersta niet écht aan de hippe versie die KinderkunstVEEG!/OverstekendWild voor u in petto heeft! Meezingen mag! Kent u deze nog: Ding Dong, de heks is dood, De Rode Schoentjes Blues, Kom op, we gaan vertrekken! Had ik maar een brein/een hart/wat moed!

We spelen met twee verschillende casts:

  • GROEP 1: (vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21/2) Mia Blommaert, Aaron Bosman, Wannes Van Hove, Senne Beldé, Yonah Buerms, Lola Mondy, Yelina Van der Heyden, Jorn Vanhove, Jenthe De Bruyne, Rutger Loos, Rosie Mondy, Jinthe Loos, Sem Vermeire
  • GROEP 2: vrijdag 26, zaterdag 27, zondag 28/2) Mathilde Smet, Arne De Blanger, Hanne Moreels, Marcel Van Ranst, Louis Merckx, Kato De Blende, Lotte Vereecken, Wannes Vereecke, Brecht De Rijcke, Julie Claus, Maxime Vereecken, Finke Totté, Joséphine Smet, Ruth Boelaert, Tristan Willox, Jill Van de Vreken

Voorstellingen op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari 2016.

Regie: Do Van Ranst.

Klik hier om tickets te bestellen.