Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Revue 125

Toen onze voorvaderen in 1892 de toneelvereniging ‘Voor God en den Evenmensch’ uit de grond stampten hadden ze wellicht nooit gedacht dat zij niet meer en wij wèl nog zouden bestaan in 2017. Maar zo is het en zijn wij gelukkig!

De zaal ‘de Katholieke Kring’ kwam er – samen met de school en het café – in 1896 en is sinds 2013 van ons. Of beter gezegd, van de VZW ‘Ringtheater’, maar dat zijn eigenlijk allemaal dezelfde mensen. ‘Koninklijk’ sinds 1927 (we bestonden toen 35 jaar) speelden we zo goed als alle genres van toneel, van monoloog tot massaspel, binnen- en buitenshuis, op markten en pleinen en in kazernes.

In 1982 speelden we in de turnzaal van ‘De Greve’s’ zelfs samen met ‘Trouw aan Kunst’: ‘Ons Stadje’. Onze ‘Revue 100’ speelden we in 1992 nog voor 1.200 mensen in onze eigen knusse zaal, maar daarna brak een periode aan van verhuizen en gesloten deuren, tot we in 2000 weer in onze oude ‘De Kring’ konden spelen en er meteen ook zorgden voor spraakmakende muziekvoorstellingen en
concerten.

En nu is het weer zover. Een orkestje zal ons live begeleiden voor 9 voorstellingen van onze ‘Revue 125’. Tjen maakte een op zichzelf al hartverscheurende keuze van liedjes, acts, teksten en theater uit ons rijke archief, regisseur Annelies De Wolf schopte en schrapte er nog wat op los en hier komt hij dan: een echte revue met grollen, grappen, glitter en glamour, en hier en daar een ernstige noot.

De hele twintigste eeuw passeert de revue, van de wereldoorlogen tot Luie Luke en Lazy Lizzie, Shakespeare, David Bowie en Queen. Troje en de Mississippi zitten er in, de domste mensen ter wereld, de Muppets, de Benidorm Bastards en een lelijk foorwijf. Wie dat allemaal speelt ? Wel, dan moet je komen kijken en luisteren (!) naar wat wij maken van de ‘meest verbazende, gaten-kazende, tempo-razende, 125 jaar toneel!’

Erik Boone, Dirk Borghgraef, Veerle Cosyns, Joachim Cruyssaert, Cesar en Kristel De Backer, Shana Debusschere, Tjen De Munck, André Fobe, Kris Haems, Kathleen Mettepenningen, Lynn Quintelier, Yentl Scheirs, Els Steensels, Do Van Ranst, Patrick Van Wauwe, André Verbeke, Lotte Vereecken, Pascale Verschelden en Pieterjan Verschelden.

En ook met Ruth Boelaert, Fleur De Neve, Fenne De Schoesitter, Aenea Grignard, Lander Heirwegh, Keano Rottiers en Jorn Vanhove.

Première op zaterdag 13 januari 2018, voorstellingen op zondag 14 en maandag 15 – vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 – vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018. Zondag te 15.00u, andere dagen 20.00u

Klik hier om tickets te bestellen.