Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Vooruitblik najaar 2012 – voorjaar 2013

Productie najaar 2012

Titel : GE-TIC-T (Toc-toc) van Laurent Baffie (F, 2009). Regie: Dirk Renson.
De wachtzaal van een psychiater. De ‘patiënten’ of klanten zitten te wachten op de dokter die maar niet komt. Uiteraard mankeren ze allemaal iets, … in hun bovenkamer. De wachttijd mondt uit in een steeds versnellend circus van woordenwisselingen en spelletjes, waarin de afwijkingen en tics van de personages steeds groteskere en lachwekkender proporties aannemen. En daagt die dokter nu eindelijk op of niet ?
Speeldata : zaterdag 3, maandag 5, vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11, vrijdag 16 en zaterdag 24 nov. 2012.

Productie voorjaar 2013

Titel : HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK (1955). Regie : Dirk Meul.
(The diary of Anne Frank) van Francis Goodrich en Albert Hackett, naar ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank. Het bekende verhaal van de Joodse familie Frank, die tijdens de tweede wereldoorlog onderdoken leefde in een achterkamer van de winkel van vader Frank in Amsterdam. De 12 jarig Anne leefde daar samen met enkele familieleden en kon twee jaar nooit naar buiten. In 1942 werden ze verraden – door wie is nooit uitgekomen – en door de Duitsers opgepakt en weggevoerd. Alle inwoners van ‘Het Achterhuis’ kwamen om in diverse concentratiekampen, alleen vader Otto Frank overleefde de oorlog. Tot zolang ze kon hield Anne haar fameuze dagboek bij, dat blijft getuigen van geloof in de waardigheid van de mens, ondanks alle gruwel en vernederingen en daarom ook nu nog boeiend actueel is (oorlogen in Afrika, Syrie; racisme).
Speeldata : zaterdag 13, maandag 15, vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21, vrijdag 27 en zaterdag 28 april 2013.