Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Manillen

Brecht De Rijcke, Finke totté, Tom Borghgraef, Mathilde Smet, Rosie Mondy, Marcel Van Ranst, Yelina Van der Heyden, Lotte Vereecken, Kato De Blende, Lola Mondy, Yenka Geerinckx, Wannes Vereecken, Lore Van Hoye, Aaron Bosman, Louis Merckx, Wannes Van Hove, Arne De Blanger, Daan De Blende, Charlotte Maes, Louise De Potter, Jenthe De Bruyne, Yonah Buerms, Hanne Morreels, Mia Blommaert, Joséphine Smet

spelen

‘MANILLEN – Wat zijt ge nu met een paradijs als ge niks hebt om u mee bezig te houden?’

Kinderkunst VEEG!/OverstekendWild koos deze keer voor een jonge, hedendaagse aaneenschakeling van jeugdige overpeinzingen, voor kinderen en jongeren die aantrekken en afstoten, maar zo toch vooral elkaars aandacht trekken. Ieder op zijn eigen kleine, maar mooie manier. Zowat tegelijk zijn er ook de gebeurtenissen in het paradijs, waar God en zijn engelen rekening dienen te houden met Adam die opeens een Eva wil, want hij is het alleen-zijn moe, en de verleiding die zich niet om de hoek, maar aan een tak van een boom bevindt. Het gekende verhaal, hoor ik u denken. Dat is het ook. Maar in deze versie van het scheppingsverhaal is God visueel best jummie en ruilt Adam zijn rib in voor een op-maat-gemaakte blind date. Daarenboven krijgt u van mondige, hedendaagse tieners te horen waarom het nooit helemaal goed zal komen tussen mannen en vrouwen.
Als u graag weet waar het precies is fout gelopen tussen de seksen: kom dan kijken naar een spel tussen God en zijn schepping, tussen dames en heren, met en zonder kaarten.

(Was het niet Lisa Delbo die ooit zong: ‘Liefde is een kaartspel’?)

De tekst is naar het stuk van Dirk Vekeman. Bewerking en regie: Do Van Ranst.

Manillen…  voor M en V van zowat alle leeftijden!

Voorstellingen op
31/1, 2, 6 en 7/2 om 20 uur. Op 1/2 spelen we om 15 uur.

Klik hier om tickets te bestellen.