Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Midzomernachtsdroom

In deze dolkomische Shakespeare is Hermia verliefd op Lysander. En hij op haar. De vader van Hermia, Egeus is niet akkoord met de liefde tussen de twee omdat hij een geschiktere kandidaat had om met zijn dochter te huwen: Demetrius.

Hermia heeft hier geen oren naar, maar de immer enthousiaste en dolverliefde vriendin van haar, Helena, wil wel tot het uiterste gaan om Demetrius’ liefde te winnen. Hermia en Lysander vluchten weg uit Athene. Wat ze niet weten is dat ze op de hielen worden gezeten door een woedende Demetrius en een wanhopige Helena. In hun vlucht kruisen ze onbewust het pad van elfenkoning Oberon en koningin Titania die een dwaze ruzie uitvechten: Titania wil niets liever dan een kleine prins opvoeden, maar dat is tegen de wil van koning Oberon in.

Oberon voelt zich vernederd door zijn eigen vrouw. Hij zint op wraak en stuurt zijn sluwe handlanger Puck het bos in op zoek naar een speciale bloem. Wanneer het sap van de bloem drupt op de ogen van een slapende, zal die verliefd worden op de eerste persoon die hij of zij ziet na het ontwaken. Met deze sluwe list wil Oberon Titania betoveren zodat hij de Indische prins voor zich kan winnen. Wanneer Puck in het bos de wanhopige Helena ziet, besluit hij om de magische bloem op haar uit te proberen. Wat Puck echter niet weet is dat hij eerder de bloem al op de verkeerde knaap zijn ogen heeft laten druppen.

Dit leidt tot een verrassende wending in de liefde tussen Lysander en Hermia. In tussentijd is er een groepje werklieden dat een toneelstukje repeteert om op te voeren tijdens het huwelijk van hertog Theseus en zijn Hippolyta. Een van de hoofdrolspelers, Spoel, speelt ongewild een beestachtige rol in het liefdesspel…

Na Atropa (Tom Lanoye), Drie Zusters (Anton Tsjechov) en Maria Stuart (Schiller) nemen de spelers van OUDGEDIENDEN deze rotgespeelde Shakespeare voor hun rekening. Bereid u echter wel voor op anders/eigenzinnig/gewaagd/vandepotgerukt.

Kom zeker kijken. Het zal de moeite lonen! In een regie van Do Van Ranst.

Tickets bestellen