Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Maria Stuart

Maria Stuart

In Maria Stuart van Friedrich Schiller staan twee legendarische vorstinnen uit de Europese geschiedenis elkaar naar het leven: Elizabeth I van Engeland en Maria Stuart van Schotland. Schiller schreef een bloedstollende reconstructie van de laatste dagen van Maria Stuart die veroordeeld is voor het beramen van een aanslag op Elizabeth en wacht op haar executie. Deze eigenzinnige theaterbewerking van DE OUDGEDIENDEN laat zien hoe Elizabeth, net op het ogenblik dat ze haar aartsrivale definitief in haar macht heeft, inziet dat Maria Stuart minder bang lijkt te zijn om te sterven dan Elizabeth om haar te doden.

Achter de maskers van de politieke macht gaan twee vrouwen schuil van vlees en bloed; vrouwen gefascineerd door elkaar maar ook gevangen in een web van onderlinge rivaliteit en jaloezie. De puriteinse Elizabeth herkent in de verfijnde, bloedmooie Maria die de mannen in haar leven bespeelt, eenzelfde eenzaamheid.

Spel: Julie Smet / Shana Debusschere / Lisa Vermassen / Tom Borghgraef / Louise Smet / Yves De Waele / Senne Bonnarens / Pieter Van Hove / Daan De Blende / Marcel Van Ranst.

Speeldata: vrijdag 20 april / zaterdag 21 april / vrijdag 4 mei / zaterdag 5 mei.

Klik hier om tickets te bestellen.