Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

De klusjesman

De klusjesman – ‘Le technicien’, komedie van Eric Assous
Regie Tjen De Munck

Vijfentwintig jaar nadat hij haar in de steek gelaten heeft duikt Jean-Pierre weer op in het leven van Séverine. 

Zij leidt een niet al te best florerende uitgeverij en hij, de eens zo succesrijke bankier, zit helemaal aan de grond en komt bij zijn ex bedelen voor een job. 

Zij vernedert hem en neemt hem onder een valse naam in dienst als klusjesman.  Tijdens zijn werk ontmoet Jean-Pierre de andere medewerkers van de uitgeverij: financieel directeur Patrice, die een verhouding heeft met Céline, de secretaresse, de pientere maar ietwat ‘andere’ lector Gaetan en ‘loopjongen’ Willemien, die zich in taal en daad blijkbaar erg veel kan permitteren. Twee kleurrijke figuren komen de uitgave van hun manuscript bespreken: de schuchtere debutant meneer Lebovsky en Victoria Lebrun, de tweede ex van Jean-Pierre.  En dan is er ook nog een originele, luidruchtige acteur: een defecte koffiemachine.

We zijn hier allemaal één grote familie, zegt Séverine. Zomaar een uitspraak, of is het echt waar ? 100 % ontspanning met veel humor en een vleugje Franse ‘tendresse’.  Eindelijk terug een ‘normale’ komedie in de Kring: eens hartelijk lachen in deze troebele tijden, komt dat van pas!

Speeldata: za 18/09 20u, ma 20/09 20u, vr 24/09 20u, za 25/09 20u, zo 26/09 15u

Met Ruth Boelaert, Dirk Borghgraef, Kimberly Deyaert, Luuk Goossens, Kathleen Mettepenningen, Johan Scheppers, Els Steensels en Jan Van Hove.