Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

De Storm en Smoothie Shakespeare

Smoothie Shakespeare

Auteur Marieke Nijmantig
Regie Shana Debusschere

Vijf Shakespeare-klassiekers (Macbeth, Midzomernachtdroom, Romeo en Julia, Veel gedoe om niets en De storm) worden gemixt tot een nieuw verhaal, een smoothie shake! Romeo de zoon van Lady Macbeth? Luchtgeest Ariël de nanny van Julia? Misschien zelfs een happy end? Het kan allemaal in Smoothie Shakespeare!

Elf kinderen tussen 10 en 13 jaar geven het beste van zichzelf in deze frisse bewerking van eeuwenoude theaterstukken. Uiteraard zijn Romeo en Julia nog steeds twee tortelduifjes die door hun familie gescheiden worden. Prospera is, net als in het stuk iets later op de avond, een machtige tovenares en ook het huwelijk van Titania en Oberon wordt nog altijd gekenmerkt door heel veel gekibbel. Kortom, Shakespeare zoals u hem kent, maar nog nooit gezien heeft.

PROSPERA   Zo wie hebben we hier?
ROMEO   Goeienavond koningin Prospera. Ik ben slechts een dankbare gast.
MERCUTIO   Een gast uit één stuk, niets meer en niets minder.
PROSPERA   Ik herken jullie stem niet. Waarom maken jullie je niet bekend?
ROMEO   Wij zullen nooit zo onbeleefd onze maskers laten zakken.
MERCUTIO   Zulke zakken zijn wij werkelijk niet.

De Storm

Auteur William Shakespeare
Regie Do Van Ranst

Prospera was ooit de machtige hertogin van Milaan, tot zij met haar dochter Miranda door haar eigen broer Antonio werd verbannen naar een onherbergzaam eiland. Als op een dag het schip van Antonio langsvaart, steekt een vreselijke storm op. De opvarenden spoelen aan op een doodstil strand. Geen van hen weet dat zij overgeleverd zijn aan Prospera. Ook Antonio niet…

Wat volgt is een reis waarin Miranda voor het eerst de liefde ontdekt, de schipbreukelingen verward ronddolen en Prospera wraak neemt…’

Maak kennis met misschien de kleurrijkste figuren die Shakespeare ooit uit zijn hoed heeft getoverd: de stomdronken Stephano, de weerzinwekkende Kalibaan, de vertederende luchtgeest Ariël en de knullige, dolverliefde Ferdinand, prins van Napels…

PROSPERA           Maar als je ooit weer klaagt splijt ik een eikenboom en klem je vast, voor weer twaalf ellendige jaren.
ARIEL     Vergeef me, heer. Ik zal spoken zoals u mij opdraagt.
Stilte, want Prospera is verzonken in haar boek
ARIEL     Wat moet ik doen? … Wat moet ik doen?
PROSPERA … Hé? … Ga en maak je onzichtbaar.
ARIEL     Whiiiiii! (weg)

Zo’n twintig acteurs en actrices tussen 13 en 18 jaar staan te popelen om u kennis te laten maken met een stormachtig theatergebeuren…

Wees welkom in ons Ringtheater op 10, 11, 12, 17, 18 en 19 november 2017.

Klik hier om tickets te bestellen