Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Accordeonconcert Geir Draugsvoll

Geir Draugsvoll wordt beschouwd als een van de belangrijkste accordeonisten wereldwijd. Hij ontvangt krantenkoppen als ‘baanbrekend’ en ‘muzieksensatie’ in de internationale muziekpers. Zijn repertoire rijkt van Bach, Mozart, Grieg, Stravinsky tot Piazzolla, Gubaidulina, Senderovas, Hosokawa, Berio en Norgaard. Door samen te werken met verschillende componisten wordt Geir Draugsvoll als een pionier op zijn vakgebied gezien en heeft hij talloze, aan hem opgedragen premières gespeeld.

Dankzij zijn spelen op gerenommeerde concertlocaties wereldwijd maakt Geir Draugsvoll het accordeon tot een instrument dat ook in de grote concertzaal thuishoort. ‘Fachwerk’ van Sofia Gubaidulina, dat alom geprezen wordt als één van haar belangrijkste werken voor klassiek accordeon, heeft veel voor accordeon in de concertzaal gedaan.

Geir Draugsvoll is van origine afkomstig uit Noorwegen, maar woont sinds decennia in Kopenhagen, waar hij professor is aan de Royal Academy of Music. Meer info over Geir Draugsvoll: www.geirdraugsvoll.com.

Programma:

  • Trad/Fraukstad – Springleik
  • Trad/Froholm/Draugsvoll – Waltz for Dina
  • Edward Grieg – Gavotta
  • Magnar Am – “in us”
  • Trad/Draugsvoll – 2 Swedish folktunes
  • Staffan Mossenmark – Woodspirit
  • Staffan Mossenmark – Waterspirit
  • Trad/Draugsvoll – 2 Danish folktunes
  • Martin Lohse – Winter’s tale
  • Martin Lohse – New York
Geir Draugsvoll speelt op een PIGINI Mythos. Ooit… voortdurend op zoek naar perfectie, heeft PIGINI het topmodel, de Mythos, op de markt gebracht. Het betreft een gelimiteerde, inmiddels afgeronde editie van 33 unieke exemplaren, bestemd voor en geroemd door de grootste accordeonisten wereldwijd.