Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Muziekgroep Pandoer

Donderdag 18 mei 2023 om 15 uur
Tickets via 03 776 46 83 of via groeppandoer@hotmail.com

Ruim 50 jaar geleden kwamen enkele jonge mensen samen met een paar gitaren en fluiten en repeteerden in de keuken en het achterhuis voor het ‘opluisteren’ van jeugdmissen in het Antwerpse. Dat was de tijd van ‘Laudato’. Uitnodigingen om ook te komen zingen bij andere gelegenheden leidden tot het ontstaan van een ander repertoire.

Onder de dynamische leiding van Ria haalde dat ander repertoire al gauw de bovenhand en ontstond ‘Pandoer’. Het instrumentarium breidde altijd maar uit met minder gewone tot exotische instrumenten en het repertoire groeide en groeide naar meer dan 300 liedjes in zowat 30 talen van over de hele wereld, waarvoor Ria telkens het arrangement maakte. Pandoer speelde en zong meer dan 250 concerten in heel Vlaanderen.

Druk was het vooral rond het jaareinde, als getoerd werd met een zeer gesmaakt programma rond het drieluik Kerstmis – Nieuwjaar – Driekoningen.

Maar nu nemen we afscheid in schoonheid met een laatste concert van 22 met zorg en pijn geselecteerde liedjes. Want het werd wat veel: de leden van de groep wonen ondertussen van diep in Limburg tot in Lede en voor de gemiddelde leeftijd staat al een 6… Het zingen en spelen zelf doen we nog zeer graag, maar die verplaatsingen en het gesleur met muziekstaanders en al die instrumenten… Daarom deze ‘finale’. De ‘sound’ van Pandoer blijft uniek en ook dit laatste concert is weer gekruid met soms grappige, soms wonderlijke kras- schraap- en klets-geluiden. En jullie
mogen ook een paar keer meezingen.

Overtuigd ? Tot ziens dan op Ons Heer Hemelvaart in het Ringtheater.