Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Lief en leed in het leven van Giraf

Een avontuurlijke voorstelling over een meisje en haar teddybeer

Vrijdag 9/9 20u – Zaterdag 10/9 20u – Zondag 11/9 15u

Giraf is een meisje van twaalf. Haar moeder is dood en haar vader is een acteur zonder werk. Daarom hebben ze geen geld meer voor televisie. Dat is een groot probleem, want ze heeft Discovery Channel nodig voor haar spreekbeurt over giraffen!

Samen met haar dwarse teddybeer, Judy Garland, rekent Giraf uit hoeveel geld je nodig hebt voor een leven lang Discovery Channel: €53.507! De bank wil haar het geld niet geven, want dat mag niet volgens de wet. Dus moet de wet veranderd worden. De enige persoon in het land die dat kan is de minister-president. Maar eenmaal bij de minister-president blijkt dat zelfs een leven lang kabeltelevisie niet de oplossing is voor al je problemen.

Tiago Rodrigues wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars in Portugal. In Lief en leed in het leven van Giraf beschrijft hij een expeditie door de hoopvolle, en soms duistere verbeeldingswereld van een ongewoon kind. In Lissabon trekt deze productie, al sinds de première in 2011, jaar in jaar uit volle zalen.

Do Van Ranst bewerkte en regisseerde dit Portugees meesterwerk voor het Ringtheater en haar kindertheatergroep KinderkunstVEEG! en brengt zo het bijzondere Lissabon van Tiago Rodrigues naar Hamme. Kom je ook?

Door de gekende Covid-perikelen werkten we veel te lang aan deze toneelproductie (meer dan 2 jaar lang!) en door ongelooflijke goesting om ‘Giraf’ eindelijk te kunnen spelen willen we zo graag dat jij met je familie en al wie je lief is komt kijken naar onze jonge, enthousiaste toneelspelers tussen de 9 en 16 jaar jong.