Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Voce d’oro

Zondag 26 november om 11 uur in ons Ringtheater

Met accordeons, basaccordeon, bandoneon en hobo brengt Voce d’Oro kwaliteit op het concertpodium. De ‘music-band’ werd in 2005 door VLAMO uitgeroepen tot algemeen laureaat van Vlaanderen, kreeg daarbij de titel ‘VLAMO-ambassadeur’ en ontving tevens de SABAM-prijs ‘Belgische Artistieke Promotie’. 

De naam ‘Voce d’Oro’ verwijst naar de klank van de accordeons die wordt voortgebracht doorslaande metalen tongen (‘Voce’,

‘stemmen’ in het Italiaans), vroeger vervaardigd in messing (goudkleurig koper).

De muzikanten speelden reeds een 90-tal bewerkingen en originele composities voor accordeon-orkest, waaronder: Adios Nonino (Piazzolla), The Heart (Motion Trio), Dalmatinische Tänze & Slavonska Rhapsodija (Götz), Brandenburgse Concerto’s (Bach)…

Het ensemble bestaat uit Bram Van Weverberg, Jef De Haes, Jorge Bohyn, Roeland Braem, Kris De Munck, Laurent Loots, Annelies Van Hoeck, Veerle Westelinck, Wilfried Van Weverberg en Eddy Flecijn.