Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Zonen met vaders

Zaterdag 14 maart om 19.30 uur

ZMV speelt “Ogen voor een andere blik” in het Ringtheater

Jeroen Boone en Tom Willox keren nog eens terug naar hometown Hamme. Zonen met vaders komt hun nieuwe muziek voorstellen in het altijd gezellige Ringtheater. ZMV, de achtkoppige band uit Gent, maakt Nederlandstalige, brede, betrokken, spannende muziek. Zachte synths, etherische snaren en subtiele blazers ondersteunen de gelaagde, mysterieuze teksten van zanger Jeroen Boone en zangeres Maite Louisa.

Afgelopen twee jaar timmerde ZMV traag en gestaag aan het album Ogen voor een andere blik onder het zachte meesterschap van producer Frederik Segers (STADT, FULCO, PJDS, Roland…).

In het sfeervolle Ringtheater stelt ZMV de nieuwe nummers voor. Warme menselijkheid en pakkende poëzie vinden elkaar, soms zoekend, soms vol wilde overtuiging. Dit is bovenaardse ondergrondpop die een unieke plek inneemt binnen het Nederlandstalige genre, het enige genre dat eigenlijk geen genre is.

De muziekpers over het album:
Het Nieuwsblad gaf vier sterren: “Eén van de ontdekkingen van het jaar!”
Luminous Dash: “We zetten ze graag tussen toppers als Eefje de Visser, Spinvis, Yevguenii, horen er soms nostalgische vleugjes van Herman Van Veen in, maar evengoed van Arbeid Adelt!”
DaMusic: “Dit is het soort songs dat over dertig jaar zou moeten opduiken in de Lijst Der Lage Landen, maar ook van het soort dat de laagjes maar mondjesmaat prijsgeeft.”
Newsmonkey.be: “eigenzinnige mix van dreampop en krautrock in een modern jasje met een snufje kleinkunst en bij momenten Sonic Youth-achtig gitaargejengel en -gepiep.”

Tickets bestellen

Uitge(s)teld

uit·stel·len (stelde uit, heeft uitgesteld)1 verschuiven in de tijd; = verdagen: een vergadering met een week uitstellen uit·ge·teld (bijvoeglijk naamwoord)1 doodmoe UITGE(S)TELD […]