Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Jongerentoneelvereniging OverstekendWild valt in de prijzen

OverstekendWild is de jongerenafdeling van de toneelvereniging Voor God en den Evenmensch. De bezieler van het project is jeugdauteur Do Van Ranst. Jaarlijks slaagt Do erin om met een enthousiaste cast een eigenzinnige productie op de planken te brengen.

De jury van de Gulden Spot bezocht een voorstelling van De Storm naar de klassieker van William Shakespeare. Twintig acteurs en actrices tussen 13 en 18 jaar gaven het beste van zichzelf en dat was de jury in het bijzonder opgevallen. Het juryverslag loofde de groepsprestatie en zag een groep met veel potentieel die goed aan elkaar hangt en veel zin om te acteren uitstraalt.

De voorstelling werd bekroond met een vier nominaties in de categorieën beste mannelijke hoofdrol (Wannes Van Hove), beste vrouwelijke hoofdrol (Lotte Vereecken), groepsprestatie en vormgeving. Wannes ging zelfs met de hoogste eer lopen.

Deze bekroning komt op een ideaal moment. De repetities voor het nieuwe jeugdstart zijn net gestart met hun eigentijdse versie van Oliver Twist in een regie van Shana Debusschere en Do Van Ranst. De nieuwe cast straalt alvast veel goesting en spelplezier uit, dat belooft voor de voorstellingen die gepland zijn in februari 2019.

“Het jongerentoneel in het Ringtheater is een zegen voor onze vereniging. Jaarlijks laten we een grote groep kinderen en jongeren proeven van het theaterleven. We mochten de laatste jaren ook al enkele van deze jongeren verwelkomen in onze volwassenenproducties met als kers op de taart een voorstellingenreeks van de allereerste lichting, intussen jongvolwassenen, die in 2019 voor het derde opeenvolgende jaar een eigen productie op de planken brengen. We zijn blij dat de jury van de Gulden Spot zo lovend is over onze jongerenwerking, het geeft een positieve stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg” – Patrick Van Wauwe (voorzitter toneelvereniging Voor God en den Evenmensch).