Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

De Caraïbische Zee

Bezoekuren : op zondag van 15.00u tot 17.30u,
op maandag, vrijdag en zaterdag van 20.00u tot 22.30.

OPGEPAST : het ziekenhuis is enkel toegankelijk op:
zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 november
vrijdag 23 en zaterdag 24 november
vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2018

Wat is dat nu weer voor een aankondiging, van dat ziekenhuis? Jullie spelen toch in het Ringtheater? Ja, waarvan de scène ditmaal een kamer is in een ziekenhuis. Daar liggen Mie en Nicole – en misschien nog iemand – te wachten op behandeling (en genezing ?). Zoals dat in ’t echt ook dikwijls is, verwensen ze elkaar soms naar de andere kant van de wereld (naar de Caraïbische Zee?), maar soms zijn ze ook voor elkaar een troost.

Mie is een goedhartige vrouw op latere leeftijd, optimist alhoewel niet verwend door het leven.  Ze verloor haar man en haar beste vriendin en haar zoon is een homo; ze weet niet goed hoe ze daar mee om moet.
Nicole is onderwijzeres, maar kan de stress met de schoolkinderen niet meer aan.  Bovendien gaat haar man ‘op een ander’ terwijl zij in ’t ziekenhuis ligt.

Soms bitsige, soms hilarische dialogen tussen beide vrouwen wisselen af met soms ergerlijke, soms vertederende commentaar van familieleden of andere bezoekers.  Het stuk wordt gespeeld in een recht-voor-de-raapse volkstaal.

Als u op bezoek komt mag u altijd een bloemetje, een stukje fruit of wat pralines meebrengen …  Tot dan !

Klik hier om tickets te bestellen.