‘Trouw aan Kunst’ en ‘Voor God En den Evenmensch’ hebben iets te vieren. Op één of andere manier bent u in het verre of recente verleden betrokken geweest bij de werking van onze verenigingen: als acteur of actrice, erelid, oud-lid of jurylid, medewerker, regisseur, bevoorrechte toeschouwer, toekenner of verstrekker van subsidies, … en we vergeten er stellig nog een paar.

Beide toneelkringen werden gesticht in 1892 en bestaan dus dit jaar 125 jaar, voorzeker een unicum in het Vlaamse toneellandschap. Vanzelfsprekend dat dit gevierd wordt en wij nodigen u dan ook uit om daaraan deel te nemen, te beginnen met een academische zitting en de opening van onze tentoonstelling . Wilt u oude en nieuwe bekenden opnieuw ontmoeten en herinneringen ophalen aan het rijke toneelleven waarvan uzelf ook een stukje bent geweest, kom dan zeker af. Uiteraard kan u naderhand de tentoonstelling zelf bekijken en meer te weten komen over de andere activiteiten in het kader van ons 125-jarig bestaan. Van harte wel gekomen … maar vergeet niet ons te laten weten met hoeveel via een mailtje aan de heer Erik Vermeire: erik.vermeire@skynet.be.

Namens voorzitter VGEE, Patrick Van Wauwe & voorzitster, TRAK Debbie Verhaeghen