Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Roland Bergeys – “Ward van het 13e”

1968. Edegem. Eduard Ceulemans heeft Alzheimer. Hij leeft terug in de Eerste Wereldoorlog.  Deze voorstelling naar de roman ‘Aanvallen’ van Roland Bergeys over zijn grootouders in 14-18, beschrijft het leven van frontsoldaat Ward in de Westhoek en zijn liefje Ida ‘Anderland’ die eerst naar Nederland vluchtte en dan naar het Engelse Birtley Elisabethville, waar Belgen bommen maakten.

‘Ward van het 13e’ is een unieke vertelling die wordt verlucht met projecties van originele foto’s en illustraties van Dieter Dresselaers. De auteur vertele en acteert samen met Leentje De Coninck en de accordeonbegeleiding van Kris De Munck is prachtig !

Vroegere optredens met de groepen ‘Berline’, ‘Pandoer’ en ‘Encantadas’ in ons Ringtheater maakten de 3 artiesten enthousiast over ons zaaltje en zij brengen hun optreden op eigen initiatief als benefietvoorstelling ten voordele van de verbouwing van ons theater.

Wij kunnen dan ook niet anders vragen dan dat ook jullie ons steunen door jullie aanwezigheid.  Zoals onze directeur van het Lemmensinstituut het vroeger uitdrukte :’Noteer het verplichtend karakter van deze activiteit’.

Als VGEE doen wij alvast ook onze duit in het zakje: er wordt gespeeld in het ‘enorme decor’ van onze volgende voorstelling ‘Sjwèk’ en wellicht brengen we u al enkele scènes in primeur.  We zorgen voor een natje en een droogje en het zou wel eens kunnen dat Tjen met zijn dochter nog enkele …. liedjes of zo ten beste geeft.

Catrien Hermans, theaterdirecteur Kunstencentrum Vlaams Fruit, Antwerpen : Heel aangrijpend !

Lea Couzin, actrice en Staf Van Berendoncks, presentator : Een echte aanrader voor al wie houdt van boeiend, beklijvend en ontroerend theater.  Roland Bergeys is een begenadigd verteller en een natuurtalent als acteur.

Inge Embrechts (uitgeverij De Vries-Brouwers): Roland Bergeys kruipt op verbluffende wijze in de huid van zijn grootvader Ward, die tijdens de Groote Oorlog in de loopgraven verbleef.

Linda De Vis (Samen voor Allen, vzw): Een ronduit indrukwekkende prestatie op het Antwerps stadhuis, prachtig geacteerd !

Klik hier om tickets te bestellen.