Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Accordeonduo Dmitriev

Op 23 maart 2013 verwelkomen we in ons Ringtheater het accordeonduo Dmitriev uit Rusland.

Alexander Dmitriev is geboren in Sint-Petersburg in 1951. Zijn muzikaal talent was snel duidelijk: op 7-jarige leeftijd begon hij zich al te verdiepen in de bayan, een chromatische knoppenaccordeon. Hij studeerde aan het nationale Rimskij-Korsakov Conservatorium in zijn geboortestad. Op zijn 19de won hij al het “All-Russian Contest” voor folkmuzikanten. Alexander was meer dan 20 jaar professor aan het conservatorium. Hij bewees zijn progressieve technische ideeën in zijn werk “The positional fingering for accordeon”. Hij speelde meer dan 2000 soloconcerten, nam 8 LP’s op en 5 CD’s. Hij trad op in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Japan. 

 

Zijn zoon Vitali Dmitriev werd geboren in 1977. Hij gaf zijn eerste concert op 5-jarige leeftijd. Hij studeerde ook aan het conservatorium en won eerste prijzen op belangrijke internationale wedstrijden in Bulgarije, Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden.

Tickets kunnen besteld worden via deze link of telefonisch op 0477 42 09 09.