Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Gulden Spot 2014-2015

Onze jongerenafdeling Kinderkunst VEEG! werd uitgenodigd op de proclamatie van de Gulden Spot, een organisatie van Open Doek. Regisseur Do Van Ranst en de jonge actrice Joséphine Smet werden genomineerd voor hun regie en rol in Manillen. Een bijkomende nominatie was er voor het bijzondere element dat het stuk werd gespeeld met een dubbele cast waardoor meer jongeren de kans kregen om mee te spelen.

We grepen uiteindelijk naast de prijzen, toch mogen we trots zijn op onze prestatie volgens het juryverslag. We citeren enkele passages:

Een goed stuk qua beleving en tekstueel. Bewonderenswaardig om dat met zo’n jonge groep te brengen.

Het publiek genoot duidelijk van het stuk.

Veel waardering voor de oplossing waarvoor de groep heeft gekozen. Het stuk wordt door twee verschillende casts gebracht. (elk één weekend). Dat betekent dat er met een dubbelcast wordt gewerkt. Op zich een huzarenwerk. En dit met één repetitie per week (op zondag tussen 9.30 en 12u) vanaf eind september! De tekst was niet makkelijk en toch leken de spelers het stuk goed te kennen. Leuk dat iedereen op die manier de kans krijgt om mee te spelen.

Vaak is er goed samenspel te zien! Dat weerspiegelt zich in een homogene groep van acteurs.

Joséphine Smet had een zeer mooie uitspraak en een goede mimiek. Blonk uit in natuurlijk spel.

Deze mooie woorden vormen een extra motivatie om er vanaf 4 oktober weer tegenaan te gaan! Op 19 februari 2016 gaat ‘Da Wiz of Oz’ in première.

Enne… we zijn bijzonder fier op Do, Joséphine en alle anderen die mee gezorgd hebben voor de fijne erkenning voor onze vereniging.