Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Najaarsproductie 2013: “Black Comedy”

“Black Comedy” van Peter Schaffer ziet er bij de eerste lezing uit als een doorsnee, wat banale Engelse komedie. Een kunstenaarskoppel dat wat antieke meubels ‘leent’ bij een buur om indruk te maken op een aanstaande schoonvader en op een Russische miljardairsvrouw.  Die buur die dan natuurlijk onverwachts thuiskomt, een oud lief dat al even ongenood plots opduikt… allemaal al tientallen keren gezien en gespeeld.

Maar de geniale vondst van de schrijver ligt hem in het omkeren van licht en duisternis.  Het stuk begint voor het publiek in het donker, dan is er plots een lichtpanne en … het wordt licht.  Het publiek ziet ineens alles, maar de acteurs doen alsof ze geen steek voor de ogen zien.  Hilarische toestanden, slapstick, gesleep met meubelen, te gek om los te lopen.  Maar op het einde komt alles goed en wordt het weer licht … of is het nu donker?

Regie: Tjen De Munck.

Speeldata: première op 9 november 2013, voorstellingen op 11, 15, 16, 17 (’s namiddags), 22 en 23 november.