Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Ons Verschijning – een religieus, miraculeus blijspel!

Wat als ’s nachts, in het huis van een diepgelovig gezin, ons liev’ vrouw oplicht?!

Tekst en spelleiding: Do Van Ranst

Bij Frans, Frieda en zoon Tom thuis licht ’s nachts een Mariabeeld op. Diepgelovige Frans (Do Van Ranst) is vanaf dat moment in de ban van ons liev’ vrouw. Hij heeft nog amper oog voor zijn Frieda (Martine Olieux), de wielercarrière van Tom (Yentl Scheirs) en zijn velowinkel.

Door toedoen van een oude ‘vriend’, Ferdinand (Dirk Renson) – van BVBA Twaalf Stielen en Dertien Ongelukken, komt het mirakel in de kranten en wordt het huis al snel overspoeld door nieuwsgierigen, kijklustigen, gelovigen, sensatiezoekers en de pers!

Ook door toedoen van Ferdinand die het grote geld heeft geroken, worden de onderlinge relaties op de proef gesteld en is het vertrouwen in elkaar nog ver te zoeken. Trudy (Lynn Quintelier), een jonge, ambitieuze journaliste die er op een dag aan de deur staat om haar topartikel te schrijven, krijgt meer interesse in de goei’ benen van Tom dan in het mirakelbeeld. Maar Ferdinand wil haar het huis uit, want de ‘riooljournalisten’ zetten het mirakelhuis in een slecht daglicht. Maar Trudy blijft, want er zit niet alleen een sensationeel verhaal achter de verschijning van Maria, maar ook een verklaring die misschien wel bij een van de gezinsleden te zoeken is…

Ondertussen vinden meer en meer nieuwsgierigen hun weg naar het huis van Frieda en Frans, zoals Jos op vier wielen (Césare De Backer), maar ook Adriaans (Kristel De Backer) en Bastiaans (Pascale Verschelden), twee gedreven politieagenten en Zuster Bérénice (Alexandra Alasheeva), een non die de verschijning op verzoek van de paus himself komt gade slaan, maken hun opwachting.

‘Het is niet omdat het van ons Heer komt dat ik er goesting in heb hé’ (Zuster Bérénice)

Voorstellingen op za 8, zo 9 (15 uur), ma 10, vrij 14 en za 15 november 2014 om 20 uur in het Ringtheater, De Ring 1a, 9220 Hamme. Klik hier om tickets te reserveren.