Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Schone Schijn

Schone Schijn

Wie hen niet kent heeft de laatste twintig jaar geslapen of gewoon geen televisie gekeken: Daisy, nog gekker van haar Onslow dan hij van zijn bier. Rose, manzot en zus van Daisy. Emmet en Liz, de brave buren van Richard en… de koningin van potsierlijke theekransjes: Hyacinth ‘Bookay’ Bucket!

De vrolijke bende van ‘Keeping up appearances’ ofte ‘Schone schijn’ gaat toneelspelen. Emmet is gelegenheidsregisseur, zijn zus Liz zijn toegewijde assistente. Emmet wil absolute perfectie en wie weet, een prachtrecensie in de krant. Aan zijn acteurs zal het niet liggen. Onslow en Daisy blijkentalentvol. Rose is theatraal als altijd. Bovendien maakt de ietwat geheimzinnige, maar mooie miss Dolly haar opwachting: pas uit een vechtscheiding, maar vastbesloten om met een schone lei te herbeginnen in het nieuwe dorp. Een lidmaatschap van de toneelgroep én een mooi rolletje in Emmets stuk zullen haar daarbij helpen.

Eén ding kan de pret nog bederven, of beter: één iemand: Hyacinth! Emmet is als de dood dat ook zij zal willen meespelen. Liz stelt hem op z’n gemak met het nieuws dat de excentrieke buurvrouw zich helemaal op de schilderkunst heeft gestort en geen tijd overhoudt voor toneel. Maar Hyacinth komt erachter dat de onfortuinlijke regisseur nog op zoek is naar een gracieuze, elegante ‘Lady Malvern’ en voelt zich meteen aangesproken om die rol magistraal in te vullen.

Wees welkom op repetities die voortdurend worden stilgelegd door ‘belangrijke’ telefoontjes van la Bucket, door ‘papa’, de doorgedraaide oorlogsveteraan met een Playboyverslaving en het aanhoudend gekibbel van het klein, maar sympathiek gezelschap. De komst van ene miss Debden, een vooraanstaande dame waar Hyacinth maar wat graag een voorname indruk bij wil maken én de eigenzinnige rolverdeling van Emmet zorgen voor heel wat stress bij de spelers, maar voor u, toeschouwers, vooral voor hilarische voorstellingen!

Speeldata: za 19, zo 20, ma 21, vrij 25 en za 26 november 2016 om 20 uur (zondag om 15 uur)

Regie: Dirk Renson

Spel: Veerle Cosyns, Kristel De Backer, André Verbeke, Do Van Ranst, Lynn Quintelier, Cesar De Backer, Klaartje Quintelier, Pascale Verschelden, Els Steensels en Tjen De Munck

Klik hier om tickets te bestellen.