Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Concert Cantamabile “La Barca”

Op zaterdag 5 oktober 2013 organiseren we om 20.00 uur “La Barca” in ons Ringtheater.

Uitvoerders:

  • Gemengd koor Cantamabile
  • Patrick Beuckels, traverso
  • Hannelore Devaere, renaissanceharp
  • Guy Penson, klavecimbel

 Muzikale leiding: Miet Bogaert

Verteller en regie: Jo Noreille

Het verhaal

La Barca beschrijft een tocht met een roeiboot van Venetië naar Padua op de Riviera di Brenta.  De Brenta was een levendige rivier die omzoomd was geraakt met luxueuze Venetiaanse villa’s van rijke kooplieden. Van verre kwamen reizigers om van op het water al dit moois te bewonderen, en zo is het vandaag nog steeds.

Het verhaal begint met een jongetje dat reclame maakt voor de boottocht. Vissers op de kade van Venetië prijzen hun waar aan en een bootsman neemt stotterend van emotie afscheid van zijn Ninetta aan de wal.

De boot geraakt vol met mensen van allerlei pluimage: een erudiete boekverkoper, een eigenwijze muziekleraar, een koopman uit Brescia, een dranklustige Duitser en de mooie courtisane Rizzolina met de passagier Orazio aan haar voeten. Toevallig zijn er ook een aantal goede zangers aan boord en nog een paar Joden. Wanneer de bestemming bereikt wordt, zijn de volslagen vreemden van elkaar vrienden geworden.In de haven van Padua betalen de passagiers zingend de schipper.  Leve de gezangen van Banchieri.  Applaus van de passagiers en het hele gezelschap.

Maar op de kade worden ze opgewacht door bedelende landlopers die zich voordoen als soldaten, net terug van het slagveld.

Tickets bestellen