Ringtheater

Het RINGTHEATER is de thuisbasis van de Koninklijke Toneelvereniging ‘Voor God en den Evenmensch’. Deze vereniging werd gesticht in 1892 en is momenteel bezig aan haar 119e speeljaar! Op initiatief van enkele welgestelde burgers kwam in 1896 een complex van gronden, parochiezaal, parochiehuis en school op deze plaats tot stand, waarvan deze zaal deel uitmaakt. De toneelvereniging verwierf de zaal in concessie in 2000 en renoveerde ze op 5 jaar tijd, volledig met eigen middelen.

De zaal wordt uiteraard gebruikt voor de eigen toneelproducties, maar staat sinds enkele jaren ter beschikking voor alle kleinere culturele activiteiten, hoofdzakelijk muziek en woord. Er is plaats voor 100 zitplaatsen beneden en 70 op balkon. De scène is ongeveer 40 m² groot en voorzien van een aangepaste licht- en geluidsinstallatie. De zaal beschikt over een gezellige foyer, knusse en volledig vernieuwde kleedkamers en een vergaderlokaal en is door haar uitstekende akoestiek uitermate geschikt voor ‘unplugged’ en life muziek en theater.

Heb je belangstelling om hier een concert in te richten? De huurprijs is 50 euro per dagdeel (morgen, middag, avond) voor de zaal en 35 euro voor de foyer, ingeval u die zelf gebruikt als speelruimte of voor receptie. Een extra vergoeding wordt gevraagd per repetitie (25 euro) en bij intensief gebruik van de toneelbelichting (50 euro). Iedere aanvraag wordt echter met de nodige soepelheid behandeld: aarzel niet om ons uw plannen voor te leggen.