Koninklijke Toneelvereniging Voor God en den Evenmensch

Con Joya in Dialoog

Op 23 april 2016 om 20.00 uur verwelkomen wij Saskia Van Herzeele (piano), Bernard Bertoni (viool) en Melissa Leboeuf (voordracht).

Naast een unieke selectie van gedichten uit de wereldliteratuur (Neruda, Verhaeren, Kopland, …), gebracht op de tonen van de prachtigste melodieën van o.a. Rachmaninov, Grieg, Ravel, Saint-Saëns, Albinoni, brengen zij werk van Debussy, Pablo de Sarasate, Astor Piazola, Manuel de Falla, e.a.

In première: Sonate I van Ferdinando Bertoni (1725 – 1813), voorvader van violist Bernard Bertoni.

Inkom: 10 €

Reservatie: klik hier of GSM 0477/42 09 09 (weekdagen tussen 17 en 20 u – weekends tussen 10 en 12 u)

Saskia Van Herzeele (°1988) volgde haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd bij Catharina Leijnse. Ze werd vijf keer laureate van de Cantabile Pianowedstrijd, waarbij ze ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs kreeg voor haar uitvoering van het opgelegd werk. In 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een eerste prijs kamermuziek op de Dexia Classics. Na haar middelbare school studeerde ze psychologie aan de KU Leuven. In tussentijd bleef ze steeds actief als pianiste en in kamermuziekverband en volgde ze masterclasses bij Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal. Na haar studies Psychologie werd Saskia toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze volgde masterclasses bij onder meer Pascal Devoyon, Diane Andersen, Alan Weiss en Jun Kanno. Saskia speelt regelmatig in kamermuziekverband en als liedbegeleider, geeft pianolessen en werkt als psychologe. Sinds 2014 studeert ze aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko.

Bernard Bertoni (°1962 in Nice) leek voorbestemd violist te worden gezien zijn vader en overgrootvader hetzelfde beroep uitoefenden. Na het Conservatoire van Nice afgemaakt te hebben vertrok Bernard op zeventienjarige leeftijd naar Israël om aan het Conservatorium van Jeruzalem te studeren onder de leiding van Felix Andriewski, assistent van Yehudi Menuhin.
Na zijn studies werkte hij in Parijs samen met de beroemde muziekpedagoge Dominique Hoppenot en begon hij vervangingen te doen in diverse orkesten tot hij een eerste vast contract tekende bij de Opera van Nice.
Daarna werkte hij jarenlang voor het Orchestre Philharmonique van Monaco waar hij de kans kreeg gedirigeerd te worden door grote dirigenten als onder andere George Prêtre, Sir Georg Solti, Zubin Mehta en Lorin Maazel. Hij mocht ook een aantal grote artiesten begeleiden zoals Ann-Sophie Mutter, Itzak Perlman, Pingas Zuckerman en de drie tenoren. Ook in variété werkte hij mee aan optredens van artiesten als Frank Sinatra, Mireille Mathieu en Barry White op het Bal de la Rose in Monaco.
In 2000 verhuisde hij naar België waar hij voor verschillende orkesten werkte als de Vlaamse Opera, Brussels Philharmonic, I Fiamminghi, Beethoven Academie en het Kamerorkest van Mons.
Hij wilde graag zijn passie voor muziek en viool kunnen doorgeven en hernam daarvoor zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van Yossif Ivanov (2de prijs Koningin Elisabethwedstrijd) en in 2012 met onderscheiding zijn Master of Arts behaalde. In 2014 behaalde hij er ook zijn aggregaat.
Bernard  beleeft muziek op een heel eigen manier en probeert dit ook over te brengen op zijn publiek, het is voor hem een vorm van communicatie, een ‘way of life’.

Melissa Leboeuf werd geboren te Dendermonde op 11 november 1981 en kreeg de liefde voor woorden en taal mee van haar moeder, auteur Patricia De Landtsheer.
Zij doorliep de volledige cyclus voordracht en drama aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Dendermonde en ging nadien logopedie studeren aan de Arteveldehogeschool te Gent. Daar werd haar voorliefde voor de prachtige klanken van onze Nederlandse taal nog meer aangescherpt en leerde zij haar stem via verschillende technieken te beheersen.
Zij ging na haar studies lesgeven aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke en begon ook te werken als stemcoach voor de vzw Opendoek waar zij stemgebruik en uitspraak traint binnen amateurtheaterkringen.
Na haar studies logopedie ging zij zich specialiseren in neurologische spraak-en taalstoornissen en is nu logopediste voor twee woon-zorgcentra. Zij behaalde ook haar diploma referentiepersoon dementie. Ook binnen die setting laat kunst haar niet los aangezien zij haar eindwerk bouwde rond het thema “kunst en dementie”.
Binnen dit thema creëert zij samen met verschillende kunstenaars een heel eigen project dat moet dienen om de blik van mensen op personen met dementie te veranderen en verruimen.
Zij heeft een aantal publicaties op haar actief staan waaronder ‘De Wereld van het Wonder’ dat zij samen met haar moeder schreef, maar ook educatieve boeken voor Kameleonbib. Zij werkt als auteur voor vzw Djapo die projecten voor duurzame ontwikkeling creëren en schreef voor hen ‘De Kuil’, een boek over de invloed van elektronica op ons leven.